coastal banner
Givelify

Around School

Share Us Socially

One of the requirements imposed by inspectors was a firewall between the old construction and the new construction. After lengthy discussion of what would work best for this situation, the process began. In short, a wall would be constructed to be inserted between the old and new building after opening a slice between the two. Multiple layers of 5/8ths sheet rock would provide the fire break required.

The construction of the wall started on the ground sized to match the end of the old building. After bracing one side, the wall needed to be flipped so that sheet rock could be applied to the "inner" layer. Then the wall will be brought vertical and inserted into its new slot. Many volunteer hands, brains, and power equipment made this all happen. Here is the simple story in pictures!